Puur brood is zeg maar echt ons ding
Pain Pure, ambachtelijke bakkerij in Lokeren
Soms is traag snel genoeg
Want vandaag sprinten we door het leven tot onze interne batterij begint te knipperen en we uitgeput in de zetel belanden. Zorg dragen voor jezelf staat vaak onderaan je to-dolijst, want geen tijd.
Met Pain Pure willen we jou - en onszelf - eraan herinneren om bewust tijd te nemen voor jezelf, de dingen die je energie geven en de mensen van wie je houdt. Het is net daardoor dat je krachtiger in het leven staat.
Voedzame en verrassende smaken
Ons brood zit boordevol goede granen en positieve energie. Dat wij met plezier en aandacht ons brood bakken, proef je. Naast onze zes type broden verwennen we je graag met ambachtelijk gebakken zoets en hartigs. Puur lekkers dat verrast met zijn originele smaken, voor wie ne keer iets anders wilt.
De wereld kan een brood wachten
Een brood bakken vraagt om aanwezig te zijn in het moment zonder afleiding. Via onze workshops en DIY-pakketten ervaar je zelf wat een brood bakken met je doet en hoe het je in verbinding brengt met jezelf, de mensen met wie je bakt en de natuurlijke processen en ingrediënten.
We doen ons best om het beste te doen
In alles wat we ondernemen, willen we goed doen voor mens, maatschappij en milieu. We kiezen daarom bewust voor een samenwerking met Flour Power dat zoveel mogelijk biologische granen van bij ons levert en onze Belgische boeren een eerlijke prijs betaalt.
De groene energie die onze machines en ovens voedt, komt dan weer van de Wase Wind in Sint-Gillis-Waas. Dichter kan haast niet, maar natuurlijk kan het altijd beter. Duurzaam leven en ondernemen is een continu groeiproces waarin we samen met onze partners doen wat we kunnen. Stap voor stap.
Wij bakken jouw brood
Deborah is de bezielster van Pain Pure en groot liefhebster van brood. Haar zoektocht naar smaakvol, voedzaam en lichter verteerbaar brood zette haar in 2017 zelf aan het bakken. Al snel raakte ze gepassioneerd door de kracht, de smaak en het plezier van puur en krakend vers brood. Deborah ontwikkelde een finesse voor het maken van eigen desem en experimenteert graag met smaken.
In de zomer van 2020 vervoegde Seppe zijn vrouw. Sindsdien bouwen ze samen aan Pain Pure als leefbare en bloeiende onderneming, maar ook als filosofie. Seppe: “We willen mensen inspireren om zo bewust mogelijk te leven en werken. Om tijd te nemen en dingen met aandacht te doen.”
In de ambachtelijke bakkerij in Lokeren vormen zij samen met Jordy en Marieke een team. Jordy is de jongste telg en een gedreven bakker. Zijn honger naar kennis zorgt ervoor dat hij elke dag groeit. Marieke doorloopt op dit moment met toewijding en liefde voor het ambacht haar individuele beroepsopleiding. Net zoals Jordy bloeit zij open wanneer ze met haar handen aan de slag mag.