Levering? Inloggen Winkelmand

Puur brood is zeg maar echt ons ding

Pain Pure, ambachtelijke bakkerij in Lokeren

Soms is traag snel genoeg 

Want vandaag sprinten we door het leven tot onze interne batterij begint te knipperen en we uitgeput in de zetel belanden. Zorg dragen voor jezelf staat vaak onderaan je to-dolijst, want geen tijd

Met Pain Pure willen we jou - en onszelf - eraan herinneren om bewust tijd te nemen voor jezelf, de dingen die je energie geven en de mensen van wie je houdt. Het is net daardoor dat je krachtiger in het leven staat. 

Voedzame en verrassende smaken

Ons brood zit boordevol goede granen en positieve energie. Dat wij met plezier en aandacht ons brood bakken, proef je. Naast onze zes type broden verwennen we je graag met ambachtelijk gebakken zoets en hartigs. Puur lekkers dat verrast met zijn originele smaken, voor wie ne keer iets anders wilt

De wereld kan een brood wachten

Een brood bakken vraagt om aanwezig te zijn in het moment zonder afleiding. Via onze workshops en DIY-pakketten ervaar je zelf wat een brood bakken met je doet en hoe het je in verbinding brengt met jezelf, de mensen met wie je bakt en de natuurlijke processen en ingrediënten.

We doen ons best om het beste te doen

In alles wat we ondernemen, willen we goed doen voor mens, maatschappij en milieu. We kiezen daarom bewust voor een samenwerking met Flour Power dat zoveel mogelijk biologische granen van bij ons levert en onze Belgische boeren een eerlijke prijs betaalt. 

De groene energie die onze machines en ovens voedt, komt dan weer van de Wase Wind in Sint-Gillis-Waas. Dichter kan haast niet, maar natuurlijk kan het altijd beter. Duurzaam leven en ondernemen is een continu groeiproces waarin we samen met onze partners doen wat we kunnen. Stap voor stap.

Wij bakken jouw brood  

Deborah is de bezielster van Pain Pure en groot liefhebster van brood. Haar zoektocht naar smaakvol, voedzaam en lichter verteerbaar brood zette haar in 2017 zelf aan het bakken. Al snel raakte ze gepassioneerd door de kracht, de smaak en het plezier van puur en krakend vers brood. Deborah ontwikkelde een finesse voor het maken van eigen desem en experimenteert graag met smaken.  

In de zomer van 2020 vervoegde Seppe zijn vrouw. Sindsdien bouwen ze samen aan Pain Pure als leefbare en bloeiende onderneming, maar ook als filosofie. Seppe: “We willen mensen inspireren om zo bewust mogelijk te leven en werken. Om tijd te nemen en dingen met aandacht te doen.”

In de ambachtelijke bakkerij in Lokeren vormen zij samen met Jordy en Marieke een team. Jordy is de jongste telg en een gedreven bakker. Zijn honger naar kennis zorgt ervoor dat hij elke dag groeit. Marieke doorloopt op dit moment met toewijding en liefde voor het ambacht haar individuele beroepsopleiding. Net zoals Jordy bloeit zij open wanneer ze met haar handen aan de slag mag.


Klein hongerke gekregen?

ontdek al onze lekkers

“zwaaien naar mensen maakt mensen blij”
“dromen... dat is eigenlijk een vorm van plannen”
“brood zonder smartphone smaakt nog lekkerder”
“pauzes zijn een deel van het leven”
“in de stilte vind je antwoorden”
“lekker brood begint met een pure basis”
“als je goed luistert hoor je je eigen intuïtie”
“kwaliteit, van het veld tot in de winkel”
“een dag geen brood is een dag niet geleefd”
“een goed brood smaakt nog beter met jou”
“positieve energie spreekt luider dan woorden”
“onze glimlach krijg je er gratis bij”
“geniet, de wereld kan wel een boterham wachten”
“soms is traag snel genoeg”
© 2021 Pain Pure • Sint-Laurentiusplein 6, 9160 Lokeren (BE) • BTW BE 0698.937.161
verkoopsvoorwaardenprivacy policycookie policysitemap Quoted: Websites met méér
Om je surfervaring te verbeteren maakt Pain Pure gebruik van cookies. Het is eens iets anders dan brood ;-) Meer informatie
Da's goed voor mij!   Ik wil geen cookies